Комітет ВР з нацбезпеки підтримав законопроєкт, який робить добровільним військовий облік для жінок

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони схвалив законопроєкт щодо взяття жінок на військовий облік на добровільній основі.

Про це повідомила нардепка Роксолана Підласа.

Фото: armyinform.com.ua

“Комітет нацбезпеки і оборони схвалив (у першому читанні) законопроєкт, який робить військовий облік для жінок добровільним. Сподіваюся на швидке голосування в залі”, – йдеться в повідомленні.

Нардепка Марʼяна Безугла додала, що члени комітету вирішили, незважаючи на те що це питання насамперед стосується наказів Міністерства оборони, а не закону, підтримати добровільність військового обліку жінок, запропонувавши парламенту варіант законодавчих змін.

Зараз жінки, які мають фах, що підпадає під перелік військовозобов’язаних, повинні стати на військовий облік до 1 жовтня. За словами Безуглої, в Міноборони пообіцяли, що термін до 1 жовтня змінять.

Депутат Олексій Гончаренко зазначив, що на комітеті розглянули три законопроєкти. Підтримали та ухвалили за основу законопроєкт Максима Бужанського. За словами Гончаренка, там ідеться, що жінки, які мають медичну спеціальність, обов’язково беруться на військовий облік, інші – за власним бажанням.

Тепер законопроєкт винесуть на розгляд та голосування у Верховній Раді.

Нагадаємо, наприкінці червня Міністерство оборони передало до Верховної Ради пропозиції змін до законодавства щодо добровільного поставлення жінок відповідних спеціальностей на облік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter