Комітет молоді та спорту підтримав законопроєкт про реєстровані партнерства

Дата: 07 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

7 квітня, у пʼятницю, законопроєкт  №9103 “Про інститут реєстрованих партнерств” розглянув Комітет молоді та спорту. Троє членів комітету проголосували за, один – проти та ще один утримався. 

Про це повідомила народна депутатка та ініціаторка законопроєкту Інна Совсун

КиївПрайд 2021. Фото: Городок.City.

“Щойно законопроєкт “Про інститут реєстрованих партнерств” розглянув перший комітет — Комітеті молоді та спорту! За: 3 – Андрій Кожем‘якін, Ольга Саладуха, Жан Беленюк. Проти: 1. Утрималися: 1. Рішення комітету – підтримати законопроєкт! Маленька перемога, якої не було б без вашої підтримки”, – написала вона.

Совсун також вкотре закликала підтримати петицію за реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар, на підтримку законопроєкту №9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”. 

Напередодні на важливості підписання петиції також наголосив Голова об’єднання “Військові ЛГБТ та наші союзники” Віктор Пилипенко. За його словами, відкритих ЛГБТ-військових (тобто тих, хто зробив камінг-аут) лише близько сотні. Інші не хочуть відкриватися у ворожому та ненависницькому середовищі, тому їхні шлюби залишаються незахищеними, так само як і права близьких людей на доступ до тяжкопоранених бійців та бійчинь у реанімації тощо. 

“Зацементуймо досягнення таких анонімних хлопців та дівчат, що віддали своє життя за вільну Україну законом, який вже не зможуть заперечити скрєпоносні ненависники. 

Підтримайте законопроєкт про цивільні партнерства. Маючи узаконене право на шлюб, ЛГБТ+ хлопці та дівчата зможуть сміливо подавати відповідні документи у стройові своїх частин і ніхто з гомофобних командирів не зможе наплювати на права їх та їхніх партнерів”, – підсумував він.

Нагадаємо, що 7 березня до Верховної Ради подали законопроєкт про реєстровані цивільні партнерства. Якщо його ухвалять, то укласти реєстроване партнерство зможуть як одностатеві, так і різностатеві пари. Зокрема, під час повномасштабної війни, на важливості цієї можливості наголошували ЛГБТ-військові. 

Тим часом Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій звернулася до голови Верховної Ради, виступивши проти чергової спроби легалізації в Україні реєстрованих партнерств. ВРЦіРО також вважає неприпустимими будь-які законодавчі ініціативи, які “несуть загрози як для інституту сім’ї, так і для ціннісних підвалин українського суспільства в цілому, його моральних і духовних засад”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter