З університету Шевченка звільнили викладача, якого студенти звинуватили в сексуальних домаганнях

Дата: 07 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Спеціальна комісія Київського національного університету імені Тараса Шевченка звільнила викладача Навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” (раніше факультет біології) Петра Романенка, якого студенти звинуватили у сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє прес-служба закладу. 

Дії та висловлювання Романенка визнали такими, що не відповідають нормам етики науково-педагогічних працівників. 

“Романенко П. О. наказом від 22.02.2019 року звільнений з займаної посади. Керівництву ННЦ “Інститут біології і медицини” та керівнику літньої практики у Канівському природному заповіднику вказано на недоліки, допущені під час проведення практики”, – йдеться в повідомленні. 

Студентка КНУ Клементина Квіндт, яка перша повідомила про домагання Романенка під час літньої практики, привітала таке рішення комісії. 

“Романенка звільнили. Далі – поліція і суд. Дякую за зважене рішення, комісіє КНУ”, – написала вона у Facebook. 

У свою чергу в коментарі виданню The Babel сам Романенко розповів, що не знає про своє звільнення. На його думку, рішення комісії “не має ніякої юридичної сили” і він, найімовірніше, звільниться за власним бажанням. Також Романенко зауважив, що поки не знає, чи оскаржуватиме рішення комісії, проте додав, що всі звинувачення на його адресу – “цькування, придумані кимось і для когось”.

“Він заявив, що не може подати до суду на Квіндт за наклеп. “У неї немає навіть прописки… Вона ніде не прописана. Я не можу захистити у суді честь і гідність”, – цитують слова екс-викладача журналісти. 

Нагадаємо, що студенти Навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” Київського національного університету імені Шевченка звинуватили в сексуальних домаганнях викладача ботаніки. 24 січня студенти знову звернулись із колективною заявою безпосередньо до директорки ННЦ Людмили Остапченко. 

Згідно із заявою, яку підписали 40 студентів, викладач неодноразово залицявся до студенток, торкався їх без дозволу та відкрито заявляв про свій сексуальний інтерес. Більшість інцидентів відбувалися під час літньої практики в Каневі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter