Командира спецпідрозділу бойовиків “ДНР” засудили до восьми років за ґратами

Дата: 13 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Сумській області командира спецпідрозділу бойовиків, який “забезпечував” особисту охорону ватажків ОРДЛО та їхніх російських “кураторів” засудили до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляють пресслужба Служби безпеки України та пресслужба Офісу генерального прокурора.

Джерело: пресслужба СБУ

Співробітники СБУ затримали зловмисника у 2017 році на спробі в’їзду в Україну з території РФ. За даними слідства, зловмисником є мешканець Одеси, який у 2014 році виїхав у Донецьк і добровільно приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої “ДНР”. Там він входив до складу спецпідрозділу бойовиків. Потім його призначили “керівником розвідки”, а згодом – командиром ворожого угруповання. Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації)“, – йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

В Офісі генпрокурора зазначили, що над справою працювали правоохоронці на Сумщині. Свою провину в суді чоловік визнав частково, погодився, що він близько двох з половиною років був “військовослужбовцем “ДНР”, але не визнав, що брав участь у діяльності терористичної організації.

Попри його позицію вину доведено зібраними доказами. На вирок суду він чекав за ґратами“, – повідомили в ОГП.

Вирок суду набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Нагадаємо, напередодні Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього співробітника СБУ, який працював на боці терористичної організації “ДНР”.

Зловмисник вів підривну діяльність, спрямовану на протидію Збройним силам України, СБУ та іншим формуванням, залученим до проведення антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил на території Донецької області.

Терорист активно вербував цивільне населення до “МДБ ДНР” та для збору інформації про учасників АТО й ООС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter