Колишню суддю Євпаторійського міськсуду АРК Тетяну Ружицьку засудили до 12 років за державну зраду

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Деснянський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим. Засуджена з початку військової операції РФ із захоплення Кримського півострова порушила присягу та перейшла на службу до незаконно створеного росіянами судового органу. 

Про це мовиться у вироку Деснянського районного суду Києва.

Центр журналістських розслідувань розкрив ім’я засудженої. Йдеться про Тетяну Ружицьку, що була суддею в Євпаторійському суді з червня 2006 року.

Повідомляється, що з початку тимчасової окупації Криму Ружицька залишилася на півострові, 19 грудня 2014 року розшукуваний Міжнародним кримінальним судом за воєнний злочин Володимир Путін своїм указом призначив її на посаду “судді” незаконно утвореного “Євпаторійського міського суду” на шість років. 

Верховна Рада України у квітні 2016 року звільнила Ружицьку з посади судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим за порушення присяги.

2 квітні 2024 року Деснянський районний суд визнав Тетяну Ружицьку винною в державній зраді та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією всього належного їй майна в дохід держави.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Вища рада юстиції України зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.

19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.

У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді щодо 319 кримських суддів-зрадників.

У лютому 2024 року ZMINA з посиланням на першого заступника керівника Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Віталія Секретаря повідомляла, що загальна кількість зареєстрованих цією прокуратурою кримінальних проваджень за всі роки російської агресії – понад 3 200 справ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter