Колишня волонтерка очолить новостворений департамент охорони здоров’я при Міноборони: чим вона займатиметься?

Дата: 09 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Очільницею новоствореного департаменту охорони здоров’я у складі Міноборони стала колишня волонтерка і співробітниця МОЗ із досвідом запуску медичної реформи Оксана Сухорукова. 

Про це розповіли у Міноборони. 

Фото: Василь Стефурак
 

Указ про створення нового департаменту підписали ще у жовтні поточного року, а замислюватись над його утворенням почали влітку. Саме тоді розробили низку кроків та організаційних змін, щоб розв’язати проблеми у сфері тактичної медицини, про які не перший рік кажуть військові та активісти. 

Департамент поміж іншим займатиметься перевіркою та приведенням до єдиного стандарту турнікетів та бойових аптечок українських військових. Покищо в ЗСУ є затверджений перелік того, що має бути в бойовій аптечці, проте немає процедури та технічних засобів перевірки якості цих компонентів. 

Сухорукова на новій посаді відповідатиме за побудову політик у всьому, що стосується системи охорони здоров’я в ЗСУ. 

З 2014-го нова керівниця департаменту була співзасновницею благодійного фонду “Свої”, що опікується військовослужбовцями у питаннях гуманітарної допомоги, а з 2018-го по 2020 рік працювала у МОЗ директоркою директорату медичних послуг і брала участь у запуску медичної реформи. Окрім цього, Сухорукова працювала директоркою департаменту моніторингу НСЗУ.

Нагадаємо, що в українських школах можуть почати викладати основи тактичної підготовки та медицини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter