Екстелеведучого Юрія Кота звинувачують у державній зраді

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Колишньому українському телеведучому Юрію Коту, який нині мешкає у РФ та поширює наративи російської пропаганди, оголосили підозру в держзраді. За цією статтею йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора, а текст повідомлення про підозру опублікували на сайті прокуратури.

Джерело: Euroradio.FM

Справу проти Кота порушили 17 травня. За даними слідства, під час Революції гідності у 2013–2014 роках він був ведучим “антимайдану”, а після цього переїхав жити до Росії. Телеведучий публічно підтримував проросійських бойовиків на Донбасі, а також працював у державному російському пропагандистському інформагентстві “Росія сьогодні” та інформагентстві News Front.

“Юрій Кот займався інформаційним викривленням подій під час Євромайдану. Крім того, він підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед українців та формував хибний образ частини українського населення як “націонал-фашистів”, — йдеться  у повідомленні.

Від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну Юрій Кот підтримує дії російської влади, заявляючи про це публічно, зокрема у своєму телеграм-каналі. Там він подає викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів та розповсюджує прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

Нагадаємо, станом на початок липня Державне бюро розслідувань працювало над розслідуванням майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter