Колишнього рятувальника з Донеччини судять за те, що переконав пів сотні колег працювати на окупантів

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

До суду передали матеріали справи щодо заступника начальника одного з рятувальних загонів Головного управління ДСНС в Донецькій області, якого підозрюють у держзраді. 

Про це повідомили в ДБР. 

Скриншот відео

Чоловік після захоплення росіянами одного з населених пунктів Донеччини добровільно почав співпрацювати з окупантами та обійняв керівну посаду в незаконно створеній структурі. 

Слідчі кажуть, що він не лише постійно дискредитував Україну в інтерв’ю російським пропагандистам, але й “переконав” 56 своїх підлеглих зрадити присягу та перейти на “службу” агресору. 

Правоохоронці не назвали імені обвинуваченого, однак опублікували скриншот відео російських пропагандистів з Артемом Цибулею

Журналісти Вільного радіо розповідали, що чоловік у 2018 році закінчив виш у Харкові й тоді ж почав працювати в ДСНС. На початок повномасштабного вторгнення Цибуля обіймав посаду заступника начальника 26-го Державного пожежно-рятувального загону ДСНС у Донецькій області, який розташовувався в Нікольському.

Згідно з даними Opendatabot, Цибуля 2021 року менш ніж місяць виконував роль керівника загону.

Ватажок бойовиків так званої “ДНР” Денис Пушилін, розповідаючи про Цибулю в ефірі одного з пропагандистських каналів РФ, сказав, що той “не розгубився, підхопив командування” і разом з колегами зробив “правильне рішення”. 

Якщо суд визнає провину Цибулі, то він може отримати довічне.  

Нагадаємо, що за пособництво Росії судять двох мешканок Світлодарська. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter