За пособництво Росії судять двох мешканок Світлодарська, одна з яких стала “директоркою” школи

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На Донеччині до суду передали матеріали справи щодо двох місцевих мешканок, яких підозрюють у колабораційній діяльності. Одна з них під час окупації очолила навчальний заклад. 

Про це повідомили в прокуратурі Донецької області. 

Фото: Донецька обласна прокуратура

У травні жінка, яка до цього працювала в.о. директора місцевої гімназії, очолила навчальний заклад, який росіяни підпорядкували окупованому Дебальцевому.

Вона, як кажуть слідчі, віддала частину приміщення гімназії окупантам, а ті організували  там “громадську приймальню” ватажка бойовиків так званої “ДНР”.

Місцеві медіа повідомляли, що підозрювана  викладала російську мову та літературу. Загарбники публікували фото, на яких вона разом з дітьми стоїть у шкільному класі, а в дітей – ранці із символікою партії Путіна “Єдина Росія”.

У прокуратурі казали, що якщо провину колишньої освітянки доведуть, то їй загрожує до 12 років позбавлення волі без права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років. Також у неї можуть конфіскувати майно.

Щодо другої підозрюваної, то вона до російської окупації завідувала сектором державної реєстрації актів цивільного стану. Слідчі кажуть, що жінка добровільно пішла на співпрацю із загарбниками та стала “виконувачкою обов’язків управителя справами адміністрації Світлодарська”. 

Журналісти казали, що під час окупації вона їздила до мешканців та збирала запитання до окупантів. 

Якщо її провину доведуть, то їй загрожує від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, що під варту відправили мешканку Лимана, яка в окупації очолила “управління праці та соцзахисту населення”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter