Колишнього російського прокурора заочно судитимуть в Україні за співпрацю з бойовиками на Донеччині

Дата: 15 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру в участі в терористичній організації та іншому сприянні діяльності терористичної організації оголосили громадянину Росії, який у бойовиків на окупованій Донеччині отримав посаду в так званій “прокуратурі”. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке опублікували правоохоронці, та світлина Андрія Колесникова

Імені підозрюваного не називають, але з відкритих джерел відомо, що так званим “першим заступником генерального прокурора” в бойовиків-деенерівців є колишній російський посадовець з Автономного єврейського округу та Сахалінської області в РФ Андрій Колесников. На батьківщині він також працював у прокуратурі. 

Посаду в бойовиків він отримав торік. 

Слідчі, повідомляючи про підозру Колесникову, наголошують, що він точно усвідомлював протизаконний характер діяльності бойовиків. 

“Як керівник він бере безпосередню участь у діяльності терористичної організації, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні, переслідуванні та фізичному знищенні громадян України, а також іноземних громадян, які виступають на стороні України”, – вважають правоохоронці. 

З відкритих джерел також відомо, що знищенням доказів воєнних злочинів під виглядом “відбудови” в Маріуполі на Донеччині займається саме так звана “прокуратура”, у якій працює підозрюваний. 

Якщо суд заочно визнає Колесникова винним, то він може отримати від 8 до 15 років в’язниці. 

Нагадаємо, що підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни оголосили 170 сенаторам Ради федерації федеральних зборів РФ. Вони голосували, зокрема за анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter