Колишнього посадовця порту з Бердянська, який допоміг росіянам вкрасти зерна на мільйони доларів, заочно відправили до в’язниці

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У порядку спеціального судового провадження суд визнав винним у пособництві державі-агресору колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Володимир Стельмаченко дає інтерв’ю російському пропагандистському каналу та фото засудженого

Імені засудженого не називають, втім відомо, що йдеться про Володимира Стельмаченка

У квітні минулого року чоловік погодився стати виконувачем обов’язків голови порту та допомагав росіянам влаштувати його роботу. 

Він незаконно передав буксири, портові крани, автонавантажувачі, автомобільну вантажну техніку, які належали Україні. Окрім цього, він допоміг спустошити зернові термінали порту, вивозячи зерно до Росії. Есбівці казали, що засуджений допоміг вивезти майже 150 тисяч тонн пшениці на понад 30 мільйонів доларів. 

Для цього залучили морські судна “Сормовський-48” і ZHIBEK ZHOLY, які супроводжували бойові кораблі росіян. 

Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна та позбавили права обіймати певні посади строком на 15 років. Засуджений переховується від правосуддя на окупованих територіях. 

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення з України росіяни викрали, за підрахунками експертів, зерна на щонайменше мільярд доларів. Якщо говорити про тонни, то, згідно з даними NASA Harvest, на окупованій території зібрали майже 6 мільйонів тонн пшениці. 

У 2023 році на тлі новин про крадіжку росіянами зерна з України Путін заявив про рекордні збори врожаю в Росії. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter