Колишнього кінолога херсонської колонії засудили до 8 років в’язниці за співпрацю з росіянами

Дата: 05 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Колишнього співробітника виправної колонії на Херсонщині, який погодився співпрацювати з окупантами, засудили до 8 років за ґратами за колабораційну діяльність.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 27 січня.

Фото з відкритих джерел

Обвинувачений працював на Херсонщині у “Північній виправній колонії (№90)” на посаді молодшого інспектора-кінолога відділу охорони.

При окупаційній адміністрації він погодився обійняти аналогічну посаду влітку минулого року, і працював там з 31 травня до серпня-вересня минулого року.

Відповідно до посадових обов‘язків підсудний забезпечував організацію діяльності кінологічного підрозділу кримінально-виконавчої системи колонії, займався дресируванням службових собак, які виконували вартові та охоронні функції.

Жителя Херсона судили за добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

Підсудний повністю визнав свою вину. Чоловік сприяв слідству і надав правоохоронцям показання на конкретних осіб, які співпрацювали з російською окупаційною владою, що прокурор підтвердив і в судовому засіданні.

Суд призначив йому покарання терміном 8 років позбавлення волі. Засудженому також забороняється впродовж 10 років обіймати будь-які посади у правоохоронних органах.

Нагадаємо, мешканця Луганщини, який збирав і передавав окупантам дані щодо місць дислокації українських військових, засудили за колабораціонізм до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter