Колишнього депутата міської ради Севастополя судитимуть за державну зраду

Дата: 04 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Севастопольської міської ради за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Про це повідомляє у фейсбуці прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

Джерело: Shutterstock

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи громадянином України, спільно з іншими депутатами Севастопольської міської ради з метою приховання факту окупації півострова Крим збройними силами РФ та легітимізації дій держави-окупанта, у березні 2014 року прийняв ряд постанов щодо проведення “загальнокримського референдуму”, “незалежності АР Крим та міста Севастополя”, “створення Республіки Крим” та прийняття міста Севастополя до складу РФ“, – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, після окупації півострова підозрюваний продовжував свою діяльність у незаконно створеному органі “Законодавчі збори міста Севастополя”, чим сприяв представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України. Надалі громадянин України балотувався до зазначеного органу влади на незаконних виборах у вересні 2014 року окупаційною владою РФ в Севастополі.

Як зазначають у наглядовому відомстві, обвинувачений своїми діями надавав допомогу представникам іноземної держави в легітимізації окупації території України та, перейшовши на бік ворога, сприяв становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі у роботі її незаконно створених органів на півострові.

У прокуратурі також повідомили, що загалом до суду скеровано 39 обвинувальних актів стосовно депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, 38 з яких – за результатами здійснення спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, на при кінці серпня поточного року, за результатами спеціального досудового розслідування, Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо “ексзаступника міністра палива та енергетики ДНР” у справі за підозрою в участі у терористичній організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter