Колишній мер Рубіжного на Луганщині передає окупантам інформацію про українських активістів

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Колишній мер міста Рубіжне Сергій Хортів не просто перейшов на бік російських загарбників, а й передає окупантам інформацію про людей з проукраїнською позицією.

Про це сказав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі каналу “Дом”.

Сергій Хортів. Джерело: скриншот з відео

“Ось цей останній випадок з мером Рубіжного. Там зовсім усе погано. В тому плані, що мер, крім того, що перейшов на сторону окупантів, він ще й активно з ними співпрацює в плані виявлення українських активістів. Він їх просто здає. Такий уже стовідсотковий зрадник, який здає окупантам людей з проукраїнською позицією”, – заявив він.

Він також додав, що Україна змогла “трохи поламати плани окупантів, які хотіли зробити картинку, як мер міста передає окупантам ключі і як їх (окупантів. – Ред.) з радістю зустрічають”.

Гайдай пояснив, що зробив подання на президента і президент підписав указ про запровадження військово-цивільної адміністрації в Рубіжному. Це призвело до того, що “мер тепер ніхто” і не потрібен нікому, навіть окупантам.

Майже з перших днів війни з Хортівим не було зв’язку, тому 4 квітня Гайдай призначив керувати Рубіжним голову Сєвєродонецької РДА Романа Власенка.

Про те, що Хортів зрадив Україну, стало відомо 1 квітня. У мережі опублікували відео, в якому він у стилі російських пропагандистів називає ЗСУ “нацистами” й закликає скласти зброю.

3 квітня Гайдай повідомив, що в Луганській області серед голів громад виявилися чотири зрадники: у Рубіжному, Станиці Луганській, Міловому й Марківці.

Раніше стало відомо, що російські окупанти в Енергодарі Запорізької області створили так звану “народну раду”, очільником якої зробили депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Андрія Шевчика.

Також у Мелітополі росіяни після викрадення чинного міського голови Івана Федорова назвали “виконувачкою обов’язків” очільника міста депутатку від ОПЗЖ Галину Данільченко. Їй уже оголосили підозру за держзраду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter