Колишній підозрюваний у нападі на Гандзюк заявляє, що його змусили дати неправдиві свідчення

Дата: 23 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Микола Новіков, якого раніше підозрювали в нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк, заявляє, що слідчі тиснули на нього і змусили дати неправдиві свідчення – нібито він зранку 31 липня проходив повз місце злочину.

Про це Новіков розповів у коментарі Громадському радіо.

Новіков пояснив, що є підозрюваним у іншій справі, про конфлікт із сусідом на прізвище Мунтян. “Вони натякнули, що мені світить від трьох до семи років. Сказали: “Щоб не було проблем, підпиши. Ми надалі вирішимо всі ваші проблеми з іншими справами”. Мене попросили підписати, що я проходив повз. Я підписав, що вони попросили, бо був тиск на мене, на сім’ю”, – розповів Новіков.

Він наполягає, що 31 липня був у селі Більшовик Херсонської області і це можуть підтвердити його знайомі. Микола Новіков збирається подати клопотання для отримання моральної компенсації.

“Я незаконно просидів 19 днів. На мене морально тиснули. Депутат Антон Геращенко тиснув із самого початку, щоб мене закрили. До рішення суду він писав: “Новікова закрити”. Нічого він не зробив, щоб якихось заходів вжити, – не зняли відбитки, не було опитано свідків. Мене закрили, а сьогодні він перепрошує”, – розповів Новіков.

Нагадаємо, Миколу Новікова затримали 3 серпня за підозрою в нападі на херсонську активістку і співробітницю міськради Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою. 6 серпня суд арештував Новікова на два місяці. 22 серпня Новікова звільнили з-під варти.

Речник ГПУ Андрій Лисенко заявив, що прокуратура Херсонської області закрила провадження після того, як Микола Новіков дав нові свідчення. Лисенко стверджував, що попередні слова Новікова про його місце перебування були спростовані і ним, і слідством.

“Новіков під час вчинення злочину дійсно перебував неподалік місця його скоєння, а не на морському узбережжі, як він стверджував раніше, але злочин він не вчиняв”, – пояснює він. Водночас журналісти знайшли свідків, які стверджували, що в день нападу на Катерину Гандзюк Микола Новіков відпочивав разом з ними на морі в селі Більшовик.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter