Колишній беркутівець може отримати вісім років в’язниці за розгін протестувальників у 2013-му

Дата: 09 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура завершила розслідування та передала до суду справу екскомандира “Беркуту”, який розганяв активістів, що протестували проти забудови київського Гостинного двору у 2013 році. 

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Одна з акцій проти забудови Гостинного двору у 2013 році 

Правоохоронці встановили, що він зі своїм заступником та підлеглими застосували силу до учасників акції протесту та перехожих 18 лютого 2013 року. Внаслідок таких дій 11 людей дістали тілесні ушкодження, а ще 40 безпідставно заарештували. Всі вони виступали за припинення забудови Гостинного двору та недопущення перебудови його на торговельно-розважальний комплекс.

Наразі дії командира кваліфікували за статтями щодо перевищення влади, що супроводжувалися насильством, перешкоджання діяльності народного депутата України (серед затриманих людей були двоє народних депутатів від “Свободи”. – Ред.), насильства щодо державного і громадського діяча та незаконного перешкоджання організації і проведенню зборів та мітингів.

Інших підозрюваних, як зазначили в ГПУ, оголосили в розшук. За наявною інформацією, всі вони наразі переховуються в Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter