Клименко пообіцяв підвищити зарплати поліцейським вже з кінця січня

Дата: 06 Січня 2022
A+ A- Підписатися

З кінця січня поточного року частина правоохоронців отримуватиме підвищену заробітну плату. 

Про це розповів голова Нацполіції Ігор Клименко

Ігор Клименко

Першочергово зарплати зростуть в патрульних, спецпризначенців та поліцейських, які несуть службу в зоні ООС. Кабмін, за словами Клименка, вже виділив необхідні гроші. Водночас підвищення оплати праці не стосуватиметься керівників Нацполіції, структурних та територіальних підрозділів. 

“Ми очікуємо наступного підвищення у квітні”, – розповів Клименко. 

Напередодні заяви голови Нацполіції частина правоохоронців зажадала відставки очільника МВС Дениса Монастирського та розповіли, що торік не отримали 13-ту зарплату, як це відбувалось завжди. За словами Клименка, трапилось це через нестачу грошей у бюджеті. 

“Впродовж минулого року ми знаходили можливості покращувати ситуацію із додатковими виплатами: поліцейські отримували матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, гроші надходили і на оздоровлення. І цю практику ми будемо продовжувати… Суттєве підвищення зарплати всім працівникам поліції – надскладне питання. В сьогоднішніх умовах – це надвелике навантаження на бюджет. Однак крок за кроком ми це отримаємо”, – запевнив очільник Нацполіції. 

Наприкінці минулого року на сайті інтернет-представництва президента України зареєстрували петицію щодо підвищення зарплати працівникам Нацполіції. Звернення підтримали понад 26 тисяч осіб з 25 тисяч необхідних. 

Також у схваленому бюджеті на 2022 рік передбачили, що за підсумками першого кварталу року у разі, якщо надходження акцизного податку перевищуватимуть передбачений рівень, то уряд має ініціювати законодавчі зміни, аби спрямувати додаткові кошти на зарплати правоохоронцям.  

Про погані умови праці правоохоронців в Україні було відомо й раніше. До прикладу, дослідження, проведене 2020-го спільно Харківською правозахисною групою та Харківським інститутом соціальних досліджень, свідчить, що поліцейські працюють понаднормово та отримують зарплати, яких не завжди вистачає для купівлі необхідних речей, а інколи і їжі. 

Фотографія обкладинки: Нацполіція 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter