Клітки для затриманих демонтовані на всіх станціях метро Києва

Дата: 09 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Співробітники комунального підприємства “Київський метрополітен” завершили демонтаж решіток для затриманих в кімнатах поліції на всіх станціях метро.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції у Києві на запит Українських Новин.

“В даний момент в кімнатах поліції, розташованих на станціях Київського метрополітену, демонтовані всі обмежувальні огорожі”, – сказано в ньому.

Підкреслюється, що демонтаж решіток, що раніше використовувалися для забезпечення безпеки співробітників поліції під час несення служби, на функціонування самих кімнат поліції не вплине.

Раніше комунальне підприємство затвердило графік демонтажу обмежувальних огорож на 52 станціях метро.

Як відомо, 2 вересня 2016 года на прес-конференції, організованій Центром інформації про права людини, правозахисники закликали негайно демонтувати незаконні клітки для тримання людей у відділах поліції Київського метрополітену, які залишилися з радянських часів.

Учасники конференції розказали, що у квітні 2016 року монітори НПМ без попередження відвідали декілька станцій столичного метро – “Вокзальну”, “Майдан Незалежності” та “Палац Спорту”. У ході візиту вони виявили грубі порушення і рекомендували Національній поліції демонтувати ці місця тримання. Однак під час повторного візиту на ці та інші станції 29 серпня з’ясувалося, що клітки досі наявні та використовуються. Так, на станції метро “Лісова” монітори побачили у клітці чоловіка.

Правозахисники розказали, що відповідно до законодавства, у відділах поліції можуть бути розташовані камери для затриманих та доставлених (КЗД), вимоги до яких чітко визначені в наказі Міністерства внутрішніх справ (№181). Клітки у поліцейських відділах метро зовсім не відповідають цим вимогам. Вони навіть не передбачені за технічною будівельною документацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter