Кім Кардаш’ян склала іспит та може стати адвокаткою

Дата: 14 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Зірка реаліті-шоу Кім Кардаш’ян склала іспит юристки-першокурсниці, що дозволить їй вести адвокатську діяльність. 

Про це вона розповіла у своєму інстаграмі. 

Фото: David Livingston / Getty Images

Кардаш’ян склала іспит з четвертої спроби. Востаннє, коли вона намагалася зробити це, їй не вистачило 100 балів до необхідних 560. 

“Ті, хто не знає мого шляху, знайте, що це було нелегко. Я провалила цей іспит тричі за два роки, але щоразу поверталася, старанніше вчилась і пробувала знову. Під час третьої спроби я хворіла на коронавірус і в мене була температура, але я не виправдовуюся. Найкращі юристи казали мені, що це майже неможливо і цей шлях складніший, ніж традиційний шлях у юридичній школі, але це був мій єдиний варіант, і мені так приємно йти до досягнення своєї мети”, – написала вона. 

Згідно із законодавством штату Каліфорнія, Кардаш’ян може стати адвокаткою без отримання диплома: для цього їй необхідно протягом певної кількості часу вивчати право разом з юристами, що практикують. 

Всесвітньо відома зірка реаліті-шоу зацікавилася юриспруденцією декілька років тому, коли вперше виступила за проведення тюремної реформи в США, а також боролася за звільнення засуджених до великих, а подекуди довічних тюремних термінів за неважкі злочини.

До прикладу Кардаш’ян домоглася звільнення Еліс Джонсон – афроамериканки, яка відсиділа 21 рік з довічного строку у в’язниці за розповсюдження наркотиків. Жінка переконувала, що стала частиною наркобізнесу після того, як її сім’ю покинув чоловік, фактично залишивши саму з дітьми. 

Кім Кардаш’ян разом з Дональдом Трампом. Фото: твіттер-акаунт Дональда Трампа

Для звільнення Джонсон Кардаш’ян особисто зустрічалася з тодішнім президентом Дональдом Трампом. У той час, як зізнавалася зірка, вона й усвідомила, що їй не вистачає правових знань.

Батько Кардаш’ян Роберт, який помер у 2003 році, також був адвокатом. 

“Я знаю, що мій батько пишався б мною, але він був би шокований, дізнавшись, що я обрала цей шлях. Мені розповідали, що він висміював людей, які не склали іспиту з першої спроби, на відміну від нього, але він палко підтримував би мене!” – розповіла Кардаш’ян.

Нагадаємо, що в Україні систему довічного позбавлення волі також критикують. ЄСПЛ визнав її порушенням прав людини, а цьогоріч Конституційний Суд назвав незаконною неможливість перегляду довічних вироків. 

Нині в законодавстві відсутній відповідний механізм, а тому, відбувши 20 років покарання, довічники можуть звернутися до президента з проханням про помилування. У такому разі строк можуть замінити на 25 років позбавлення волі.

Україна перебуває на першому місці серед 50 європейських країн за кількістю довічників. У країні таких налічують понад 1500 осіб. 

Фотографія обкладинки: James Devaney / Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter