Кількість дитячих шлюбів у світі зменшується – ЮНІСЕФ

Дата: 07 Березня 2018
A+ A- Підписатися

За даними дитячого фонду ООН, у всьому світі значно зменшується кількість дитячих шлюбів.

Про це повідомляє ВВС.

За останні десять років вдалося запобігти 25 мільйонам дитячих шлюбів. Нині одна з п’яти дівчат одружується у віці до 18 років порівняно з однією з чотирьох десятиліття тому.

Найбільше скорочується кількість ранніх шлюбів у країнах Південної Азії. В Індії цього вдалося досягти завдяки забезпеченню кращої освіти для дівчат, а також через оприлюднення інформації про шкоду для дітей від ранніх шлюбів. Агентство повідомляє, що найгіршою була ситуація в Африці, але навіть в Ефіопії вдалося скоротити рівень дитячих шлюбів на третину.

Попри позитивну тенденцію Аджай Малхотра, головна гендерна радниця ЮНІСЕФ, зазначає, що для остаточного подолання дитячих шлюбів потрібно ще багато часу та зусиль.

“Коли дівчинка змушена вийти заміж у дитячому віці, вона відразу стикається з наслідками, а згодом додаються ще й довгострокові наслідки. Її шанси закінчити школу знижуються, а от шанси зазнати жорстокого поводження від чоловіка чи отримати ускладнення під час вагітності – зростають. Також є величезні соціальні наслідки та підвищений ризик розвитку бідності між поколіннями”, – каже вона.

У доповіді ЮНІСЕФ зазначено, що приблизно один з трьох дитячих шлюбів зараз припадає на Африку на південь від Сахари, у порівнянні одним на п’ять десять років тому.

Світові лідери обіцяють покласти край дитячим шлюбам до 2030 року – це одна з цілей сталого розвитку ООН.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter