Кількість загиблих внаслідок нічного обстрілу Запоріжжя зросла до 13

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими у ніч на 9 жовтня Запоріжжя загинули 13 людей. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Під російський вогонь потрапили десятки приватних домівок, два багатоквартирних будинки та інша цивільна інфраструктура міста: торговельні заклади, офісні приміщення, дитсадки, школи.

Унаслідок прямих влучань у дев’ятиповерхівці зруйновані конструкції з першого по сьомий поверх. Під час розбирання руїн обвалилися й інші два поверхи. Людей досі дістають з-під завалів. 

 

“На цей час встановлено інформацію щодо 13 загиблих. Ще 60 громадян госпіталізовані до медичних закладів міста. Серед поранених і загиблих є діти”, – кажуть у поліції. 

Водночас голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів, що кількість постраждалих сягнула 87.

 
 

Зазнала пошкоджень й п’ятиповерхівка, розташована поряд, і довколишні житлові будинки. Вибуховою хвилею в них зруйновано балкони, вибило вікна та пошкодило фасади.

 

Також внаслідок розриву снарядів спалахнули автомобілі, припарковані неподалік від епіцентру обстрілу.

Нині СБУ вже відкрила кримінальне провадження щодо обстрілу за статтею “Порушення законів і звичаїв війни”. Слідчі кажуть, що росіяни застосовували тактичну авіацію і випустили по місту 12 ракет. 

Після атак президент Володимир Зеленський опублікував фотографії наслідків обстрілу у мережі й написав: “Світ має бачити правду. Ракетний удар по мирному населенню Запоріжжя. Зруйновані житлові та приватні будинки, у яких люди вночі просто спали, просто жили, ні на кого не нападали”. 

Нагадаємо, що у ніч на 6 жовтня росіяни завдали сім ударів ракетами С-300 по Запоріжжю та влучили у житлові будинки. 8 жовтня з-під завалів рятувальники дістали тіло дев’ятнадцятої жертви обстрілу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter