Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи, ще дев’ятеро поранених та стільки ж зниклих безвісти

Дата: 12 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на 12 жовтня в Ізраїлі кількість загиблих українців внаслідок нападу на країну терористів ХАМАСу зросла до семи. 

Про це розповів речник українського МЗС Олег Ніколенко

Ілюстраційне зображення. Фото: АР
За словами посадовця, консули вже встановили особисті дані загиблих, тож тепер підтримують зв’язок із родичами, щоб доставити тіла додому. 

Щодо дев’яти поранених громадян України, то вони мають ураження різного ступеня важкості. 

Ще дев’ятеро українців вважають зниклими безвісти, тож МЗС взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки, щоб розшукати їх. 

“Понад тисяча українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії”, – розповідає Ніколенко. 

Окрім українців у Ізраїлі, дипломатам також відомо про щонайменше дві сотні громадян у Секторі Гази, які просять допомогти їм покинути регіон. 

“Через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий. МЗС, українські посольства в Ізраїлі, Єгипті, Йорданії, а також інші причетні відомства України, докладають активних зусиль, аби якнайшвидше витягти наших людей”, – додав речник українського МЗС. 

Нагадаємо, що напередодні в ізраїльському кібуці Кфар-Аза поблизу кордону з Газою знайшли дві сотні цивільних, убитих терористами. Серед жертв 40 дітей, частині з яких бойовики відрізали голови. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter