В ізраїльському кібуці Кфар-Аза поблизу кордону з Газою знайшли дві сотні цивільних, убитих терористами

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На півдні Ізраїлю, у кібуці Кфар-Аза, військові виявили тіла сотень цивільних, убитих терористами. Ізраїльські військові дозволили репортерам міжнародних ЗМІ ввійти до міст, прилеглих до огорожі Гази, щоб, як вони кажуть, “світ міг побачити жахи, які спричинив ХАМАС”. 

ZMINA розповідає, що відомо про трагедію. 

Фото: Reuters

Кібуц – самостійна соціальна й економічна структура в Ізраїлі, де знаряддя й засоби виробництва належать усьому колективу, рішення ухвалюють загальні збори всіх його членів, і зазвичай вони базуються на сільському господарстві. 

Кібуц Кфар-Аза створили 1951 року єврейські іммігранти з Єгипту та марокканського міста Танжер. Як розповіли журналістам BBC ті, хто лишився живим після атаки терористів, першими від рук нападників загинули охоронці. Це були людьми з військовим досвідом, які патрулювали селище по периметру.

Після цього терористи почали вбивати інших мешканців. 

“Вони вбивали й відрізали їм голови, це жахливо бачити… ми повинні пам’ятати, хто ворог і яка наша місія, за справедливість, і весь світ має бути за нами”, – каже мешканець кібуцу Бен Ціона

Фото: Muhammad Darwish / CNN

Нині загалом відомо про щонайменше дві сотні цивільних, яких убили терористи ХАМАС у кібуці. Медіа повідомляли, зокрема, про 40 тіл дітей, частину з яких обезголовлено. 

Серед загиблих у кібуці Кфар-Аза двоє мешканців, які були офіцерами ЦАХАЛ, – Ітай та Адар Бердичевські. Вони закрили своїх десятимісячних близнюків в укритті, а самі перестрілялися з терористами в будинку.

Лише за 13 годин дітей знайшли рідні. 

Фото: Reuters

“Це не війна, це не поле бою, це бійня. Ви бачите немовлят, їхніх матерів і їхніх батьків у їхніх спальнях і як терористи їх убивають – це не війна… Це те, чого я ніколи не бачив у своєму житті. Ми звикли уявляти наших бабусь і дідусів під час погромів у Європі. Це не те, що ми бачили в новітній історії”,сказав на місці різанини генерал-майор ЦАХАЛ Ітай Верув.

Нагадаємо, що в Ізраїлі зник фотожурналіст Рой Ідан, який зняв вторгнення ХАМАС у його поселення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter