Кількість безробітних в Україні склала понад 319 тисяч осіб

Дата: 29 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на 27 червня поточного року в Україні офіційно статус безробітного отримали 319,8 тисячі осіб.

Про це з посиланням на дані статистики повідомив нардеп Ярослав Железняк

Фото: FAO/Genya Savilov

Загалом кількість безробітних за місяць зросла на 4%, а з початку року – на 8,4%. Железняк наголошує, що абсолютна кількість офіційних безробітних не сильно збільшилася і навіть становить 90,9% від минулого року за аналогічну дату, однак додає, що багато громадян, втративши роботу і будинок, просто виїхали за кордон або не йдуть реєструватися.

“А ось що показово, то це кількість вакансій у фонді зайнятості на тисячу осіб. Наразі цей показник 22,7 вакансії на тисячу осіб, що у 3 рази менше (33,2%) від показника рік тому. Навіть на початку березня було 53,2”, – каже нардеп.

Окрім цього, Железняк оприлюднив дані неофіційних джерел щодо безробіття. До прикладу, агентство Gradus у червні визначило, що другою ключовою потребою українців після грошей зараз є доступ до роботи – це важливо для 38% опитувань.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні, за оцінками Міжнародної організації праці, втрачено близько 4,8 мільйона робочих місць, а якщо бойові дії не припиняться, то ця цифра зросте до 7 мільйонів. Також серед біженців, які виїхали до сусідніх країн, понад два мільйони працездатного віку, й майже половина з них раніше працювали, втратили роботу або звільнилися.

Нагадаємо, що нещодавно уряд дозволив залучати безробітних до розбору завалів і будівництва укріплень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter