Уряд дозволив залучати безробітних до розбору завалів і будівництва укріплень

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів ухвалить документ, що дозволить офіційно зареєстрованих безробітних, які протягом 30 днів не працевлаштувались, залучати до суспільно корисних робіт.

Про це повідомив очільник уряду Денис Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: Кабмін

До таких робіт відносять розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. За ці роботи люди отримуватимуть мінімальну заробітну плату, яка нині складає 6500 гривень, а до кінця року стане 6700 гривень.

“Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні, визначатиме місцева влада… Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту”, – каже Шмигаль. 

Прем’єр-міністр також повідомив, що статус та виплати по безробіттю відтепер можна втратити, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні, за оцінками Міжнародної організації праці, втрачено близько 4,8 мільйона робочих місць, а якщо бойові дії не припиняться, то ця цифра зросте до 7 мільйонів. Також серед біженців, які виїхали до сусідніх країн, понад два мільйони працездатного віку, й майже половина з них раніше працювали, втратили роботу або звільнилися.

Станом на травень 2022 року, в Україні нараховували 311 тисяч безробітних. 

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter