“Київстар”, Vodafone, lifecell та “Тріолан” вже заблокували російські мережі

Дата: 19 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Провідні українські оператори мобільного зв’язку “Київстар”, “Vodafone-Україна” та lifecell, а також телекомунікаційний провайдер вже заблокували доступ користувачів до всіх російських сайтів, що потрапили до санкційного списку РНБО.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Доступ до всіх, що потрапили в список санкцій, російських сайтів заблоковано”, – відзначили в прес-службі “Київстару” 18 травня.

У прес-службі “Vodafone-Україна” уточнили, що на даний момент оператором заблоковані найбільші російські сайти, що потрапили під санкції, зокрема, сервіси Mail.ru і соціальні мережі “Вконтакте” і “Однокласники”.

Оператор мобільного зв’язку lifecell і телекомунікаційний провайдер “Тріолан” повідомили про блокування доступу користувачів до всіх російських сайтів, що потрапили до санкційного списку, 19 травня.

Як повідомив у коментарі агентству гендиректор провайдера “Тріолан” Вадим Сидоренко, компанія вирішила не чекати рекомендацій щодо можливих варіантів закриття доступу та діяти методами, які доступні провайдеру.

“О 10:00 п’ятниці ми закрили доступ до всіх ресурсів, які були в санкційному списку”, – сказав він.

lifecell – третій за розміром оператор мобільного зв’язку в Україні. Його активна абонентська база на кінець першого кварталу 2017 року налічувала близько 8,9 млн абонентів.

“Тріолан” – телекомунікаційний провайдер, заснований у 2008 році. Працює в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Сумах, Полтаві, Запоріжжі, Рівному. Кількість клієнтів провайдера становить близько 300 тис. людей.

Раніше експерти вказували, що доступ до соцмереж залишиться через мобільні додатки.

Як відомо, 15 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких “Аерофлот”, соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”, компанія “Яндекс” тощо.

Коментарі експертів-правозахисників з приводу заборон читайте у публікації “Україна – не Китай”, або Як оцінюють експерти указ Порошенка про заборону російських компаній”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter