Київська влада радить не вести дітей у дитсадки через дим

Дата: 03 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

У навчальних закладах працюватимуть чергові групи для тих дітей, яких не буде можливості лишити вдома.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, через пожежі на Київщині дітей не радять вести до дитсадків та шкіл. Діти у чергових групах лишатимуться в приміщенні.

У зв’язку із задимленням, яке виникло в результаті пожежі у 30-кілометровій зоні у Київській області, міська влада не рекомендує сьогодні відправляти дітей до дитсадків та шкіл“, – йдеться у повідомленні КМДА.

Раніше повідомлялося, що дим виник через пожежу під Броварами Київської області – там горіло 5 га лісу. Пізніше йшлося про те, що горять торф’яники біля населених пунктів Ірпінь, Буча, Горенка і Гостомель.

Фахівці радять у цей час обмежити перебування на вулиці (особливо вранці, коли концентрація шкідливих речовин найбільша), закрити вікна, не вживати солодку газовану воду та алкогольні напої, не палити. Натомість потрібно вживати кисломолочні продукти, фрукти, овочі та полівітаміни, промивати ніс та горло морською водою. В разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

Фото: РБК – Україна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter