Київська міліція розпочала перевірку через конфлікт на Майдані

Дата: 08 Червня 2015
A+ A- Підписатися

На Майдані Незалежності у ніч проти 8 червня невідомі знесли намети, які звели протестувальники напередодні. 

Як повідомляли учасники безстрокової акції протесту у соцмережах, невідомі у балаклавах напали на наметовий табір. Опісля, за твердженнями активіста Олександра Золотухіна у мережі Facebook, приїхала міліція й оточила площу навколо стели.

У МВС повідомили, що інцидент на Майдані стався вночі, приблизно о 01:25.

“Мітингувальники розповіли міліціонерам, що близько двадцяти осіб в балаклавах, не пояснюючи мотивів, розкидали шість наметів, які протестувальники несанкціоновано встановили під час проведення заходів”, – повідомляє прес-служба міністерства. 

У міліції зауважили, що протестуючі відмовилися писати заяви у правоохоронні органи за фактом конфлікту уночі. Однак співробітники Шевченківського районного управління міліції Києва розпочали перевірку щодо подій на Майдані Незалежності.

У МВС розповіли, що виявили під час зносу наметів “пляшки з-під алкогольної продукції та медичний шприц з рідиною” – експерти наразі встановлюють їхній зміст.

Організатори акції та близько 100 її учасників, за повідомленнями ЗМІ, вимагали від президента України Петра Порошенка і уряду звіту про зроблену за рік роботу. У листівках, що роздавались на Майдані Незалежності, йшлось, що протест під назвою “Майдан 3.0” організували “Громадський БлокПост”. Серед вимог організаторів акції була зміна вищого керівництва України, зміна системи влади, скасування поправок, внесених до Конституції та до закону про воєнний стан, закон про імпічмент, індексація пенсій та зарплат та “скасування грабіжницьких тарифів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter