Київ може відновити торгівлю з непідконтрольними територіями Донбасу

Дата: 05 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Київ може відновити торгівлю з непідконтрольними уряду України територіями Донецької і Луганської областей.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає “Інтерфакс”.

“Я допускаю це”, – заявив Тука в інтерв’ю “Громадському радіо”, відповідаючи на запитання ведучого, чи слід визнати території Донбасу окупованими і відновити торгівлю з ними.

“Завтра нарада буде присвячена двом питанням. Одне з них – саме це. Існує дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей щодо до нас. Отримаємо і те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агресора. Протилежна точка зору полягає в тому, що потрібно зняти всі обмеження. Істина, як завжди, лежить посередині. Завтра ми і будемо її шукати”, – пояснив заступник міністра.

Він також зазначив, що відновлення торгівлі з непідконтрольними уряду територіями Донбасу є частиною стратегічного плану деокупації цих територій.

“Я б не хотів озвучувати зараз цю інформацію. Це один з етапів того стратегічного плану, про який я говорив. Вчора я говорив, що його не існує. Сьогодні я бачив його сам. Перш ніж видавати цю інформацію, її треба правильно піднести, затвердити на рівні президента і РНБО. Тільки потім її можна подавати суспільству”, – повідомив Тука.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter