Киянин заявляє, що його сина у Білорусі викрали російські спецслужби

Дата: 28 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Киянин, колишній офіцер прикордонної служби, Ігор Гриб заявляє, що його 19-річного сина Павла під час поїздки до білоруського Гомеля, ймовірно, викрали російські спецслужби.

Про це Ігор Гриб написав на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, 24 серпня Павло поїхав до Гомеля на побачення з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соціальних мережах: спочатку в VKонтакті, а потім в Skape. Дівчина нібито мала приїхати на зустріч з Російської Федерації.

Павло мав повернутись в той же день. Коли наступного дня він не повернувся, батько поїхав до Гомеля на його пошуки.

Ігор Гриб повідомив Центру інформації про права людини, що у Гомелі він у першу чергу звернувся із запитом до місцевих органів МВС Білорусі. У відділенні пробили дані Павла по базі і повідомили, що він перебуває у розшуку за ст. 205 КК Російської Федерації (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю м. Сочі. При цьому, за даними МВС Білорусі, Павло на території країни офіційно не був затриманий.

Водночас в Гомельській прикордонній групі (аналог українського прикордонного загону), куди Ігор Гриб звернувся пізніше повідомили, що в їхніх базах ніякої інформації про взагалі Павла Гриба немає, вони його не затримували і нічого про нього не знають.

Ігор Гриб вважає, що прикордонники говорять неправду, оскільки, відповідно до інструкцій, прикордонники при виявленні у пункті пропуску оголошених у розшук осіб мають здійснювати їхнє затримання з подальшою передачею відомству, яке ініціювало розшук.

За його словами, керівництво прикордонних органів відмовилось зустрічатись з ним.

“Таким чином стало зрозуміло, що ФСБ виманило Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання”, – говорить Гриб.

Він наголошує, що Павло має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючи препарати. Відсутність ліків може привести до фатальних наслідків.

Ігор Гриб також повідомив, що Павло не є членом ніякої громадської організації чи радикальної партії, але був активним дописувачем у соціальних мережах. Писав патріотичні пости. Павло також ніколи не служив у збройних силах України (не міг цього зробити за станом здоров’я), ніколи не їздив на схід України, та останні кілька років не виїжджав з України. Останній раз він був за кордоном під час поїздки до Білорусі у 14- років.

“Революцію Гідності Павло зустрів з надією на зміни в країні. І після військової агресії РФ проти України, він був активним дописувачем в соціальних мережах, часто не підбирав вирази відносно ворогів Батьківщини. Можливо, це і стало приводом провокативних дій ФСБ РФ”, – пише Гриб.

Посольство України в Мінську направило ноту до МЗС Білорусі з метою з’ясувати місцезнаходження сина українського офіцера Павла Гриба, повідомляє “Українська правда”.

“Наш консул тримає це на контролі”, – зазначив співрозмовник УП.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter