Кіберполіція ліквідувала 14 тисяч російських ресурсів, які підтримували війну

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Спільний проєкт кіберполіції та волонтерів “МРІЯ”, створений для ліквідації каналів російських пропагандистів та осіб, які підтримують війну, заблокував 14 тисяч ворожих ресурсів.

Про це повідомив начальник департаменту кіберполіції Юрій Виходець на брифінгу в Military Media Center.

Фото: Департамент кіберполіції Національної поліції України

Під час виступу він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення проєкт “МРІЯ” змінив профіль і став спільним проєктом із волонтерами та громадянами для протидії інтернет-пропаганді ворога.

“Найбільша сила цієї спільноти – це підписники, завдяки їм вдається успішно блокувати та протидіяти російській агресії в інтернеті. Наразі проєкт об’єднав майже 750 тисяч людей, які заблокували понад 14 тисяч ворожих ресурсів, котрі розповсюджують дезінформацію та пропаганду. Аудиторія цих ресурсів становить близько 67 мільйонів підписників”, – наголосив Виходець.

Нагадаємо, що Росія планує вчинити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України, зокрема енергетичної галузі. Крім того, РФ прагне збільшити кількість DDoS-атак на установи Польщі та країн Балтії.

Раніше ZMINA писала, що на початку вересня хакери масово розсилали українським, австрійським та німецьким організаціям електронні листи з темою “Технічне креслення”, які містили шкідливе програмне забезпечення. 

Фото обкладинки: Департамент кіберполіції Національної поліції України

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter