РФ готує кібератаки на енергетичну інфраструктуру України та союзників – розвідка

Дата: 26 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Росія планує вчинити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України, зокрема енергетичної галузі. Крім того, РФ прагне збільшити кількість DDoS-атак на установи Польщі та країн Балтії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Фото: УНІАН

“У першу чергу удар буде спрямовано на підприємства енергетичної галузі. Цим ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України”, – йдеться в повідомленні.

Розвідка повідомляє, що в такий спосіб росіяни намагатимуться сповільнити контрнаступ українських захисників. Зокрема, під час проведення операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років

Також Росія планує збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії. 

Раніше ZMINA писала, що на початку вересня хакери масово розсилали українським, австрійським та німецьким організаціям електронні листи з темою “Технічне креслення”, які містили шкідливе програмне забезпечення. 

Нагадаємо, що станом на серпень впродовж шести місяців повномасштабної війни урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA зареєструвала 1 123 кібератаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter