Кіберфахівці української розвідки зламали сервери низки російських телеканалів і показали правду про війну

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) здійснили атаку на сервери низки російських телеканалів, унаслідок цього під час ефіру росіянам демонстрували об’єктивні відеоролики про війну в Україні.

Про це пише 24 канал з посиланням на джерела в українській розвідці.

Скриншот з відео на російських телеканалах

Так, відео від ГУР тричі продемонстрували у прайм-тайм телеканалів “Пєрвоуральськ ТВ”, “Євразія 360”, “Євразія. Пєрвий канал” та інших. Частина атакованих каналів входять до медіахолдингу російського олігарха Андрія Комарова.

Після спроб російських фахівців з кібербезпеки виправити ситуацію, трансляцію на декількох каналах росіянам довелося взагалі припинити. Йдеться про дев’ять медіа: крім каналів “Євразія 360”, “Євразія. Пєрвий канал”, “Пєрвоуральськ ТВ”, це “Луганськ 24”, “Пєрвий республіканскій”, “СпБ”, “Оплот”, ТВ-3 та “Пєрвий російській”.

Джерело: 24 телеканал

Водночас, попри контрзаходи росіян, кіберспеціалісти ГУР МО змогли зберегти доступ до серверів телекомпаній. Станом на ранок 22 серпня частково відновити роботу змогли лише “Євразія 360” та ТВ-3.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 9 травня 2024 року в Росії хакери провели атаки на телевізійний ефір.  Так, хакери зламали ефір в Оренбурзькій області та Башкортостані. Російським глядачам показували російських воєнних злочинців, кадри теракту, що трапився цьогоріч у Москві, а також відео фальсифікації так званих виборів президента. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter