Керівництво дитячого притулку на Волині розбещувало вихованців

Дата: 03 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

У дитячому притулку в місті Рожище (Волинська область) діти зазнавали тілесних ушкоджень та сексуальних домагань з боку керівництва.

Про це повідомила прес-служба Омбудсмана.

Всього в притулку перебували 33 дитини. Монітори НПМ, які приїхали з перевіркою, зафіксували у десятьох з них тілесні ушкодження.

“Троє дівчат заявили про сексуальні домагання з боку родича директора установи. Діти розповіли, що директор установи та його брат, який працює там же черговим з режиму, їх били та психологічно тиснули. За словами потерпілих дітей, вони повідомляли про це виховательці, але вона жодним чином не реагувала”, – розказали вони.

Жоден із працівників притулку не підтвердив слова дітей. Працівники офісу Уповноваженої викликали на місце події поліцейських, представників Служби у справах дітей, прокуратури та керівника профільного департаменту мінсоцполітики, які будуть чергувати там цілодобово.

Згодом виявилось, що керівник притулку вже знаходиться у полі зору правоохоронців.

“17 травня з притулку зникла дитина, директор повідомив про це правоохоронні органи лише 11 липня. Дитина до цього часу перебуває в розшуку. Прокурор області звертався до обласної влади з проханням притягнути до відповідальності посадових осіб притулку”, – зауважили монітори.

Наразі керівника притулку відсторонено від виконання обов’язків та обирається запобіжний захід, а постраждалих дітей доправили до лікарні для огляду й фіксації тілесних ушкоджень.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter