“Каже, що ніколи не занепадає духом”: дружина журналіста Мемедемінова про побачення з чоловіком

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Лемара Мемедемінова, дружина незаконно засудженого журналіста й активіста “Кримської солідарності” Нарімана Мемедемінова, розповіла про побачення з чоловіком. Він повідомив, що його почали турбувати болі в спині, але в СІЗО поки немає лікаря відповідної спеціальності.

Про це йдеться в публікації “Кримської солідарності” на фейсбуку. 

Фотографія з фейсбуку “Кримської солідарності”

Побачення відбулося 11 січня (24 грудня Нарімана етапували з Ростова-на-Дону до міста Шахти) й стало неочікуваним для політв’язня.   

“Він не знав про мій приїзд, і коли за ним прийшли й сказали: “На побачення”, він здивувався і перепитав: “Ви нічого не переплутали? Точно я?” У СІЗО його помістили в загальну камеру на чотири людини. Він каже, що перше, що кинулося в очі, – це телевізор, і він зрадів, оскільки востаннє дивився телевізор у сімферопольському СІЗО”.

Як повідомила Мемедемінова, за словами чоловіка, умови утримання “такі самі, як і в інших СІЗО”: воду дають уранці і ввечері лише на годину, прогулянки відбуваються п’ять днів на тиждень, крім вихідних, усі ліки забирають і видають за потреби. 

Активіст також розповів дружині про своє етапування: “Перевозили їх на потягу, це десь півтори години їхати. Коли з потяга переводили в машину, натягнули трос і до нього причепили їх наручниками. Вони з величезними сумками, прикуті до цього троса, пересувалися від потяга до автівки”. 

Наразі Мемедемінов чекає на огляд лікаря, оскільки його стали турбувати болі в спині: “Написав заяву, сказали, що, коли буде лікар цієї спеціальності, тоді й огляне. Чекає”.

Лемара Мемедемінова поділилася й іншими деталями зустрічі: “Багато питав про дітей, каже, що часто дістає наші фотографії і дуже довго дивиться на них, згадуючи ті часи, коли ми були всі разом. І з усмішкою на обличчі говорить: “Ніколи не занепадаю духом, адже це все тимчасово”

Нагадаємо, що 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд незаконно засудив громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова до двох років і шести місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також заборонив йому адмініструвати сайти протягом двох років. У 2019 році чоловік став одним з колективних лауреатів минулорічної Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка разом з іншими громадянськими журналістами з Криму.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter