“Казаки” на Луганщині пошкодили міною газогін

Дата: 14 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Терористи перебили газогін високого тиску, без газу лишились кілька населених пунктів Луганщини. 

Як повідомляє прес-служба губернатора Луганщини Геннадія Москаля, 13 лютого близько 17-ї години так звані “казаки” з окупованого Кіровська здійснили мінометний обстріл Новотошківки Попаснянського району, що поблизу 29-го блокпосту. При цьому постраждало лише мирне населення, а не військові, зазначають у прес-службі.

Під час обстрілу міна перебила магістральний газогін високого тиску. Вогонь здійнявся на кілька десятків метрів.

У результаті без газу залишилися населені пункти Попасна, Гірське, Золоте, Нижнє, Світличне та ряд інших сіл. Крім того, припинено газопостачання в Первомайську та сусідніх населених пунктах на окупованій бойовиками території“, – йдеться у повідомленні прес-служби. 

Ремонтні бригади займаються усуненням пошкодження, але коли газопостачання буде відновлено, невідомо.

Геннадій Москаль зазначає, що кілька тижнів тому ці ж “казаки” перебили водогін у Світличному, через це багато населених пунктів по обидва боки лінії розмежування лишилися без води, серед них – Луганськ та інші великі населені пункти.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International заявила, що обидві сторони конфлікту на Донбасі мають здійснити заходи по захисту мирного населення, не чекаючи 15 лютого, що оголошене днем припинення вогню згідно з домовленостями, досягнутими у Мінську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter