Канада визнала злочини Російської Федерації в Україні геноцидом

Дата: 28 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Парламент Канади визнав злочини РФ в Україні геноцидом. Відповідна постанова отримала одностайну підтримку членів нижньої палати парламенту.

Про це повідомляють  CBC News та Reuters.

Джерело: “Укрінформ”

Пропозицію внесла депутатка від Нової демократичної партії Гетер Макферсон. У постанові йдеться про те, що вбивства мирних жителів, осквернення трупів, примусовий вивіз українських дітей на територію Росії, а також тортури та зґвалтування, які вчиняють російські солдати, є геноцидом.

“Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами РФ за вказівкою президента Володимира Путіна та членів російського парламенту… Палата громад Канади визнає, що РФ чинить геноцид проти народу України”, – йдеться у документі.

Постанова не має обовʼязкової сили та не вимагає від канадського уряду жодних дій. Однак Макферсон заявила, що визнання дій РФ геноцидом це спосіб підштовхнути уряд до більш рішучих дій проти Росії, особливо у вигляді санкцій.

“Санкції запроваджувалися надто повільно, вони запроваджувалися дуже, дуже пізно, вони дали можливість російським олігархам приховувати своє багатство, тому вони недоречні”, — сказала Макферсон.

Вона також додала, що хоче, щоб Міжнародний кримінальний суд отримував більше фінансування від Канади, аби мати вдосталь ресурсів для розслідування звірств росіян в Україні.

Нагадаємо, 21 квітня Естонія та Латвія першими у світі ухвалили рішення про визнання дій російських військ в Україні геноцидом українського народу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter