Естонія та Латвія визнали воєнні злочини РФ в Україні геноцидом

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Естонія та Латвія першими у світі ухвалили рішення про визнання дій російських військ в Україні геноцидом українського народу.

Про це йдеться на сайті Сейму Латвії та на сайті парламенту Естонії.

Джерело: сайт Міноборони РФ

Парламент Естонії прийняв заяву Про військові злочини та геноцид Російської Федерації в Україні, яку підтримали 84 депутати зі 101.

У заяві сказано, що в ході агресивної війни Росія систематично вчиняє воєнні злочини проти цивільного населення, які ухвалюються і підтримуються чинною владою РФ.

Сейм Латвії слідом за естонським парламентом визнав війну РФ проти України геноцидом.

Сейм засуджує військову агресію Росії та широкомасштабне вторгнення в Україну за підтримки й участі білоруського режиму Лукашенка.

У заяві наголошується, що невиправдане вторгнення є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, явним порушенням зобов’язань Росії за Статутом ООН і міжнародним правом.

Сейм виступив за різке розширення постачання зброї в Україну та негайне припинення імпорту енергоносіїв з Росії до ЄС. Сейм закликає євроатлантичну спільноту та її партнерів терміново запровадити комплексні санкції проти Росії, щоб позбавити її армію можливості продовжувати військову агресію

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter