Канада розширила санкції проти Росії за вибори в Криму

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Канада розширила санкції проти Росії через проведення в окупованому Криму у вересні минулого року так званих виборів до місцевих органів влади. 

Про це повідомив у твітері міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Канада запроваджує санкції проти шістьох осіб, причетних до “виборів”. 

“Канада незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України”, – написав міністр.

Як відомо, напередодні міністри ЄС підтримали розширення санкцій, пов’язаних з анексією Криму Російською Федерацією, зокрема через вересневі вибори. До санкційного списку додали ще сімох осіб, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що у вересні минулого року в Криму відбулися так звані вибори до “Государственного совета Республики Крым” та місцеві вибори, які порушують норми міжнародного права та не визнаються більшістю країн світу. 

Одразу після проведення нібито волевиявлення українська прокуратура повідомила про підозру в держзраді двом членам так званої “виборчої комісії Республіки Крим”. 

Читайте також: Хто допомагає Путіну і Ко уникати санкцій. Список від громадських експертів

За час окупації Криму Росія встигла провести на півострові вже не одні вибори. У березні 2018 року РФ провела на окупованому півострові вибори президента. Україна тоді закликала світ не визнавати результатів так званого волевиявлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter