Прокуратура відкрила дві справи за держзраду після незаконних виборів у Криму

Дата: 09 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Прокуратура АРК повідомила про підозру в держзраді двом членам так званої “виборчої комісії Республіки Крим”, які забезпечували проведення на півострові незаконних виборів.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Звинувачений у держзраді Михайло Малишев

Вибори до так званого “Государственного совета Республики Крым” та місцеві вибори, які порушують норми міжнародного права та не визнаються більшістю країн світу, відбулися на півострові 8 вересня. Слідчі прокуратури висунули підозру голові підконтрольної Кремлю виборчої комісії Михайлу Малишеву. Обвинувальний акт стосовно нього, як зазначають у відомстві, невдовзі скерують до суду.

Додатково правоохоронці оголосили підозру й помічниці Малишева. Дівчину також підозрюють у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та скоєнні дій, спрямованих на захоплення державної влади. 

“Громадянка України, яка в березні 2014 року увійшла до складу незаконно утвореної “Избирательной комиссии Республики Крым”, де брала участь у підготовці та проведенні незаконного “референдуму”, усвідомлюючи незаконність окупації півострова та спроби країни-агресора її легітимізувати за рахунок таких виборів”, – зазначили в прокуратурі. 

Як відомо, за час окупації Криму Росія встигла провести на півострові вже не одні вибори. У березні 2018 року РФ провела на окупованому півострові вибори президента. Україна тоді закликала світ не визнавати результатів так званого волевиявлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter