Канада не продовжуватиме програму зі спрощеного прийому українських біженців

Дата: 28 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Канадську міграційну програму для українських біженців не продовжуватимуть на новий термін.

Про це заявив міністр імміграції Канади Марк Міллер, пише Globe & Mail.

Фото: Unsplash

Міністр зазначив, що уряд не має наміру продовжувати термінову візову програму для українців, згідно з якою вони можуть приїхати в країну до кінця місяця. Водночас, за словами посадовця, Канада має намір зберігати “гнучкість”, щоб реагувати на події в Україні.

Представник уряду заявив, що приблизно 300 тисяч українців прибудуть до Канади до кінця березня, і ще сотні тисяч мають право приїхати сюди за програмою спрощеного прийому.

Українські правозахисні організації закликали Міллера створити спеціальну програму для постійного проживання в Канаді для українців, які приїхали до країни під час повномасштабного російського вторгнення, заявивши, що для багатьох з них небезпечно повертатися після закінчення терміну дії їхніх віз.

Після початку повномасштабної війни Канада створила спеціальну програму спрощеного в’їзду для українців – Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET). Вона дозволяла  необмеженій кількості українців, які виїхали з країни через війну, працювати, навчатися та перебувати в Канаді до трьох років. Програма дозволяла українським біженцям безплатно отримати трирічний дозвіл на роботу, проживання та освіту в Канаді.

У середині липня 2023 року термін подачі заявок за цією програмою закінчився, однак власники віз за цією програмою мають можливість приїхати до Канади до 31 березня цього року.

Нагадаємо, що з кінця лютого 2022 року до Канади прибули понад 248 тисяч українських біженців, які рятувалися від повномасштабного вторгнення РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter