Камери для підсудних в українських судах погодять з євростандартами

Дата: 20 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми з проєктування будівель судів. Зокрема, планує збільшити камери в судах.

Про це повідомляє сайт міністерства з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе.

“Відповідно до діючих норм ДБН, камери для підсудних у конвойних приміщеннях судів повинні бути не менше 4 м кв. Але при цьому не визначено, на скільки людей можуть бути розраховані такі камери. Якщо враховувати те, що більшість будівель судів, а саме близько 80%, знаходяться в пристосованих приміщеннях, то за фактом в таких камерах на одну людину припадає 0,8 кв. метра, а то і навіть 0,5–0,7 кв. метра. Звичайно, такі умови утримання підсудних є неприпустимими. І повинні бути забезпечені основні права і свободи громадян. Тому зараз плануємо переглянути ці норми і адаптувати їх до сучасних європейських”, –  зазначив Парцхаладзе.

За його словами, у міністерстві планують прописати чіткі вимоги до площі камер у конвойному приміщенні суду, виходячи з розрахунку не менше 4 кв. м на одну людину, і погодити їх із сучасними європейськими нормами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter