Кабмін “розблокував” гроші для політв’язнів, але отримати їх вони поки не можуть

Дата: 18 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Уряд вніс зміни до постанови, яка визначає механізм отримання сім’ями політв’язнів фінансової допомоги від України.

Про це повідомила прес-служба Омбудсмана.

Через невідповідність положень постанови додатку Закону України “Про державний бюджет України” застосувати порядок надання грошей було неможливо, а тому виділені 90 мільйонів просто були на рахунку Міністерства тимчасово окупованих територій.

“Тепер ми можемо розпочати процес реалізації коштів. Їх разом з родинами будемо використовувати для правової та іншої соціальної допомоги, інтеграції та соціалізації українських політв’язнів”, – розповіла Людмила Денісова.

У свою чергу голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник у коментарі Центру інформації про права люди підкреслила, що фактично родини політв’язнів досі не можуть отримати гроші, адже чиновники досі не зібрали комісію, яка відповідатиме за фінансування.

Раніше Скрипник розповідала, що до складу комісії включаються представники Мін’юсту, Мінфіну, Мінсоцполітики, МВС та СБУ (за згодою), але жодного слова про представників правозахисних та інших організацій, які опікуються проблемами заручників чи бранців Кремля вже 4 роки.

У своєму повідомленні Омбудсман також не зазначила, чи входитимуть до складу майбутньої комісії правозахисники.

“У нас залишилось 2 місяці для того, щоб допомогти нашим бранцям Кремля і їх рідним, і я дуже прошу вас це зробити”, – звернулася вона до урядовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter