Кабмін пропонує звільнити від мобілізації працівників міжнародних організацій – законопроект

Дата: 11 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді зареєстрований урядовий законопроект №9046, який передбачає звільнення від призову на військову службу під час мобілізації громадян України, які працюють в міжнародних організаціях.

Згідно з інформацією на сайті ВР, ініціатором проекту є прем’єр-міністр Володимир Гройсман, проект розроблений Міністерством закордонних справ.

“Суть проекту закону полягає у необхідності закріплення у національному законодавстві імунітету, передбаченого міжнародними договорами для персоналу міжнародних організацій, шляхом надання тимчасової відстрочки від призову громадянам України, які працюють в міжнародних організаціях, членом яких є Україна, та їх представництвах на території України, для уникнення перерви в провадженні діяльності цими організаціями”, – йдеться в пояснювальній записці.

Така необхідність виникла з початком проведення антитерористичної операції на сході України.

Розробники документа пропонують доповнити статтю 23 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” положенням, за яким призову на військову службу під час мобілізації не підлягатимуть громадяни України, які працюють за державною квотою в міжнародних організаціях, членом яких є Україна, а також ті українці, які є посадовими особами представництв міжнародних організацій в Україні.

Наразі законопроект перебуває на розгляді у профільному комітеті ВР, яким визначено Комітет з питань національної безпеки і оборони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter