Кабмін дозволив купити мікроскоп для розслідування справ Майдану

Дата: 10 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Кабмін виділив 5,8 мільйона гривень на придбання порівняльного мікроскопа для Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На засіданні 10 березня члени уряду підтримали це рішення, передає Українська правда.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив:

“Проектом акту передбачається виділення Міністерству юстиції з резервного фонду держбюджету коштів у сумі 5,8 мільйона гривень з метою придбання Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз порівняльного мікроскопа для проведення таких експертиз – у тому числі, і балістичних”.

“Обладнання в інституті здебільшого придбане ще в 1960-х роках. І так, наприклад, балістичні експертизи у справах Майдану, які призначені слідчими Генеральної прокуратури, інколи виконуються занадто довго. Тому просив би підтримати оновлення обладнання”, – пояснив він.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман уточнив: “Це була зустріч із сім’ями Героїв “Небесної сотні” – і вони звернулися до уряду з тим, щоб ми виділили обладнання спеціальне. Я пообіцяв їм тоді, що протягом одного місяця це питання вирішу – зараз на виконання цієї обіцянки є відповідне рішення, підготовлене Мінекономрозвитку, для виділення цих ресурсів”.

Він попросив прослідкувати, щоб це рішення швидко реалізували.

Крім того, Міністерству внутрішніх справ виділили з резерву 53,3 мільйони гривень для Державної служби з надзвичайних ситуацій – на забезпечення авіатехніки для запобігання літнім пожежам.

Нагадаємо, суд 17 травня 2016 року розпочав розгляд по суті справи проти п’ятьох колишніх “беркутівців”: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського.

Їх обвинувачують у розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Колишні бійці спецпідрозділу “Беркут” не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього вдалося ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter