Кабмін заборонить перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів оприлюднив перелік додаткових обмежень для протидії поширенню коронавірусної інфекції, які планує затвердити найближчим часом.

Про це повідомили в уряді. 

Згідно з пропозиціями Кабміну, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 року на всій території України, діятиме заборона на:: 

  • перебування в громадських місцях без одягнутої маски чи респіратора;
  • переміщення групою понад дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Відповідні зміни з одноденним доопрацюванням запропоновано до постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на засіданні Кабінету Міністрів. Постанову буде викладено в новій редакції.

У Кабміні зазначають, що деякі обмежувальні заходи з перерахованих  вже введені в дію місцевою владою.

Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

Нагадаємо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter