Кабмін спростив перетин кримських КПВВ дітям, які навчаються на материку

Дата: 24 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів спростив перетин межі Херсонської області з окупованим Кримом для дітей віком від 14 до 16 років, які навчаються на території материкової України.

Про це йдеться на сайті уряду. 

КПВВ “Каланчак” після реконструкції

Наразі для перетину адміністративної межі діти потребують супроводу обох батьків та/або нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. Вказаний порядок, як зазначають урядовці, зазвичай застосовується для виїзду за кордон та є недоцільним у разі перетину межі Криму.

Відтепер кримчани віком від 14 до 16 років зможуть самостійно перетинати КПВВ за наявності паспорта України (ID-картки) або паспорта громадянина України для виїзду за кордон та наявності інформації про навчання в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. До неї, як ідеться на сайті Кабміну, на КПВВ матимуть доступ працівники Держприкордонслужби.

Водночас, як додали в уряді, в разі подальшої мандрівки дитини для виїзду за кордон буде застосовуватися стандартна процедура для перетину кордону України. 

Як відомо, наприкінці листопада уряд дозволив дітям перетинати лінію розмежування на Донбасі за свідоцтвом про народження. До цього Кабмін уже затверджував новий порядок перетину лінії розмежування. Утім, через суспільний резонанс, який викликали деякі норми постанови, початок її дії відтермінували. Однією з найвагоміших причин відтермінування стало питання перетину лінії розмежування дітьми. Попередня версія порядку передбачала, що єдиним документом для в’їзду та виїзду дітей віком до 14 років з окупованих територій має бути закордонний паспорт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter