Ймовірний організатор вбивства російського опозиціонера Нємцова нібито поїхав вбивати цивільних у Маріуполь

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Колишній офіцер чеченського батальйону “Північ” Нацгвардії РФ Руслан Герємєєв, якого адвокати родини опозиціонера Бориса Нємцова називала реальним організатором вбивства політика, бере участь у захопленні Маріуполя. 

Відео з Герємєєвим виклав у своєму телеграм-каналі голова Чечні Рамзан Кадиров

Скріншот відео

Відео, яке Кадиров показав 26 березня, він опублікував нібито як доказ захоплення Маріуполя російськими окупантами. Кадиров стверджував, що ті підняли прапор РФ над адміністрацією міста, однак це виявилось черговим фейком, адже будівля адміністрації Маріуполя має інший вигляд. Водночас відомо, що росіяни тимчасово захопили частину Лівобережного району міста, в якому також є адміністративні будівлі. 

За твердженнями Кадирова, Герємєєв керує “його підрозділом”. На записі він читає в оточенні бойовиків молитву, яку закінчує словами “Ахмат сила!”. Після цього один з бойовиків починає стріляти у небо. 

Колишнього офіцера чеченського батальйону “Північ” адвокати родини опозиціонера Нємцова називали справжнім організатором його вбивства. Російські слідчі не допитували Герємєєва, бо коли стукали йому у двері, щоб поспілкуватись, то їм не відчинили

Бориса Нємцова вбили вночі 27 лютого 2015 року у центрі Москви на Великому Москворецькому мосту, який тепер має неофіційну назву “міст Нємцова”. Опозиціонера розстріляли, а нападники втекли з місця злочину. Згодом за вбивство Нємцова судили п’ятьох осіб: 

  • колишнього військового чеченського батальйону “Північ” Заура Дадаєва відправили за ґрати на 20 років;
  • Анзора Губашева засудили до 19 років ув’язнення;
  • Шадіда Губашева – до 16 років;
  • Темірлана Ескерханова – до 14 років;
  • Хамзата Бахаєва – до 11 років.

Визнаний виконавцем вбивства Дадаєв переконував, що вбив опозиціонера, адже той критикував іслам. 

Нагадаємо, що відповідальний за блокаду Маріуполя та вбивства цивільних російський генерал-полковник є одним з підозрюваних в організації “Іловайського котла”. Його ім’я Михайло Мізінцев

Раніше Мізінцев керував російською операцією в Сирії. Військові РФ там, за даними правозахисників з Amnesty International, так само як і в Маріуполі, навмисно вчиняли напади на лікарні та вбивали цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter