“Я вижив”: Сенцов написав листа з колонії

Дата: 01 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Український режисер та політв’язень Олег Сенцов, якого незаконно утримують у російській колонії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі, надіслав листа російському правозахиснику Миколі Щуру.

Лист він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

За словами Щура, політв’язень написав йому наприкінці жовтня.

“Сам я відчуваю себе краще, ніж місяць тому, набагато. Аналізи, звісно, ще не хороші, але вже і не погані, як раніше. Капати теж наприкінці минулого тижня перестали, нарешті. Тепер переважно дієта, спостереження і так, таблетки через дрібниці. Так що не турбуйтеся там особливо – я вижив”, – стверджує режисер.

Олега Сенцова і кримського анархіста Олександра Кольченка російські силовики затримали у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

5 жовтня російські тюремники заявили, що Сенцов “письмово погодився на вживання їжі” після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. Він назвав припинення протесту “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування”. Адвокат Дмитро Дінзе і сестра Сенцова Наталя Каплан неодноразово повідомляли, що у засудженого режисера почала розкладатися печінка і можуть відмовити нирки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter