“Я тобі коліна переламаю”: на Херсонщині депутат погрожував розправою журналісту

Дата: 17 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук погрожував фізичною розправою власному кореспонденту газети “Новий день” Олегу Батурину.

Про це повідомляє ІМІ.

Інцидент, за словами Батурина, стався 16 травня в Каховці, де відбувалася сесія районної ради.

“Приблизно об 11.10, коли пленарне засідання сесії Каховської районної ради ще тривало, я вийшов із зали і попрямував до виходу. Разом зі мною вийшов натовп людей, присутніх на сесії. З цього натовпу в мій бік вибіг депутат Херсонської обласної ради від партії “Опозиційний блок” Павло Філіпчук. Він почав перешкоджати моєму проходу, міцно схопив мене за ліву руку і почав кричати, вимагаючи, щоб я як журналіст описав події цієї сесії Каховської райради так, як хочеться йому”, – розповів Батурин.

Журналіст розцінив слова депутата як погрозу фізичною розправою. 

“Своїми діями він погрожував мені каліцтвом саме за мою професійну діяльність. Тому прошу поліцію притягнути вказану особу до відповідальності згідно з чинним законодавством”, – наголосив він. 

Павло Філіпчук

У коментарі ІМІ депутат Фліпчук заперечив звинувачення журналіста: 

“Я що, схожий на людину, яка буде комусь погрожувати? Я нікому не погрожував, а тільки казав, що Олег Батурин – проплачений журналіст. У мене є свідки”.

Наразі поліція в Каховці, за словами Батурина, внесла відомості щодо інциденту в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Як відомо, за підсумками першого кварталу 2019 року експерти Інституту масової інформації зафіксували 72 порушення свободи слова. Українські журналісти стикаються з побиттями, стеженням та навіть кібератаками.

Останнім на сьогодні випадком фізичної агресії щодо журналіста став напад у Черкасах на місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова, який писав про корупційні схеми серед місцевих чиновників. Наразі чоловік перебуває в комі. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу на “Замах на умисне вбивство”. За версією правоохоронців, журналіст ішов вулицею, коли на нього напав невідомий чоловік, який заподіяв йому тілесні ушкодження, а після цього зник з місця події. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком. Це не перший напад на Комарова: у 2016-му в нього стріляли на вулиці, а у 2017-му побили під час зборів в одному з районів міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter